Postup přípravy receptu Rychlý koláč jablečné pokušení:
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Takto připravená je dejte do kastrůlku, přidejte vodu a cukr, duste na mírném ohni asi deset minut. Podle potřeby je můžete dosladit. Jablka přeložte do mísy a nechte je vychladnout. Těsto rozdělte na dvě části. Větší rozválejte a vyložte jí koláčovou formu, vymazanou tukem. Přidejte vvychlazenou jablečnou směs.
Zbylé těsto vyválejte a překryjte jím náplň. Přebytečné okraje odkrojte a upravte prsty. Koláč nakonec propíchejte vidličkou.
Ze zbylého těsta vytvořte lístky na ozdobu, navlhčete je mlékem a přilepte na koláč. Celý povrch potřete rozšlehaným vejcem. Pečte asi 30 minut ve vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů.