Použité suroviny receptu Rychlý rýžový nákyp s meruňkami:
2 hrnky rýže
| 2 hrnky vody
| 2 hrnky mléka
| dle chuti: trochu soli
| 100 g másla
| 4 vejce
| 1 vanilkový cukr
| 4 lžíce cukru
| 2 kompoty meruněk
| dle chuti: moučkový cukr se skořicí
Postup přípravy receptu Rychlý rýžový nákyp s meruňkami:
Nejdříve rýži propláchneme studenou a horkou vodou, zalijeme vodou a mlékem, přidáme trochu soli a uvaříme do měkka. Musíme občas promíchat, aby se nám rýže nepřipalovala. Do uvařené kaše vmícháme máslo. Umícháme žloutky s cukrem a přidáme do rýže. Vmícháme vyšlehaný sníh z bílků s vanilkovým cukrem. Vymastíme zapékací misku nebo pekáček máslem a střídavě vrstvíme kaši a meruňky (první a poslední vrstva je rýže). Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Při podávání posypeme moučkovým cukrem se skořicí.