Postup přípravy receptu Rychlý štrůdl z piva:
Rozpustíme tuk a vymažeme jím plech. Na pánvičce opražíme strouhanku. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Mouku prosejeme na vál, osolíme a uprostřed uděláme důlek. Do důlku strouháme tuk tak, že ho chvílemi obalujeme v mouce, aby se nelepil. Pomalu přiléváme pivo a pomocí širokého nože ho mísíme s moukou. Rukama zpracujeme ve vláčné těsto.
Z těsta vytvoříme bochánek, který rozdělíme na 3 části. Na pomoučněném vále vyválíme každý díl do obdélníkového tvaru o síle asi 3 mm. Delší strana by měla odpovídat délce plechu. Těsto potřeme rozpuštěným tukem a posypeme strouhankou.
Vykrájíme jablka, ale slupku neloupeme. Velká jablka překrojíme napůl, krájíme tenké plátky, které v jedné vrstvě klademe na strouhanku. Po stranách a vespodu necháme okraj na zabalení. Jablka posypeme cukrem a poprášíme skořicí. Odshora štrůdl zavineme, okraje zahneme dolů a spojem dolů položíme na plech. Stejným způsobem připravíme další 2 nohavice a opatrně je přeneseme na plech.
Potřeme rozpuštěným tukem a plech vložíme do trouby. Rychlý štrůdl z piva pečeme asi půl hodiny dorůžova.
Fotky receptu Rychlý štrůdl z piva:
Fotky vložil: Natural,oko,vilka,hanina51