Vložil: | Notburga |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Rýže podle císařovny:
0,5 l mléka
| 100 g rýže
| 30 g másla
| 20 g želatiny
| 100 g cukru
| 50 g kandovaného ovoce
| 2 lžíce rumu
| 0,2 l šlehačky
| špetka soli
| kousek vanilky
Postup přípravy receptu Rýže podle císařovny:
Rýži přebereme, opereme a dáme vařit do osoleného mlíka. Když je rýže téměř vařená, přidáme k ní vanilku a cukr a dovaříme ji. Vařenou rýži sundáme z ohně, přimícháme máslo a želatinu předem namočenou v 0,1 l horké vody a dobře rozmíchanou, kandované ovoce drobně nakrájené a předem namočené v rumu. Vše dobře zamícháme a necháme prochladnout. Mezitím ušleháme šlehačku. Jakmile směs začne houstnout, opatrně přimícháme ušlehanou šlehačku, upravíme do formy a necháme řádně prochladnout. Před podáváním ponoříme formu na několik minut do vroucí vody a pak vyklopíme na mísu, pokapeme zbylým alkoholem a podáváme.
Fotky receptu Rýže podle císařovny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!