| Vložil: |  Niolle |  
    | Porcí: | 4 |  
    | Doba přípravy: |  40 min |  
    | Hodnocení: |  Žádné hodnocení  |  
    | Počet hodnocení: |  0  |  
   
 | 
 | 
Použité suroviny receptu Rýže s oříšky kešu:
4 plátky  krkovice (asi 600 g)
 | 1  středně velkou cibuli
 | 1 plechovku  meruněk (cca 400 g)
 | 2 lžíce  másla nebo rostlinného tuku
 | 250 g dlouhozrnné rýže
 | 1 lžíci  kari
 | 1/4 litru  zeleninového vývaru
 | 1 pórek
 | 2  středně velké banány
 | 60 g oříšků kešu
 |  sůl
 |  černý pepř
Postup přípravy receptu Rýže s oříšky kešu:
Maso omýt, osušit a nakrájet na větší kousky. Meruňky dát okapat na síto a jejich nálev si odložit na později.
Maso opéct na horkém tuku. Přidat cibuli a dusit ji, až zesklovatí. K masu dát potom rýži a kari a za stálého obracení opéct. Šťávu z meruněk a vývar doplnit vodou na 1/2 litru tekutiny a zalít jí pokrm v hrnci. Uvést do varu a při střední teplotě dusit pod poklicí asi 30 minut.
Pórek mezitím pečlivě očistit, omýt a nakrájet na kolečka. Meruňky rozčtvrtit. Banány oloupat a nakrájet na úhledné kostky. Asi 10 minut před dovařením přidat do rýže pórek, ovoce a oříšky, osolit, opepřit a podávat.
 
Fotky receptu Rýže s oříšky kešu: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!