Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Rýžová jablka se zázvorem a rozinkami:
225 g dlouhozrnné rýže
| sůl
| 4 velká červená jablka,
| 40 g naloženého zázvoru
| 100 g rozinek,
| 6 lžic tekutého medu,
| 1-2 lžičky skořice
| 80 g másla,
| 2 lžíce sekaných vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Rýžová jablka se zázvorem a rozinkami:
1. Rýži se solí uvedeme do varu v 500 ml vody a přiklopené vaříme 20 min.
2. Jablka omyjeme, seřízneme vršky, plody včetně jádřinců vydlabeme. Zázvor pokrájíme na kostičky, rozinky propláchneme, necháme dobře okapat a smícháme s rýží, medem, zázvorem a skořicí.
3. Troubu předehřejeme na 225 °C. Jablka naplníme rýžovou směsí a dáme do zapékací formy. Pečeme v troubě asi 25 min. a přítom často potíráme máslem. Zbylou nádivku uchováváme v teple. Poté ji rozdělíme na talíře, narovnáme na ni pečená jablka a před podáváním posypeme vlašskými ořechy.
Fotky receptu Rýžová jablka se zázvorem a rozinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!