Použité suroviny receptu Rýžové flameri s čokoládovým krémem:
150 g rýže
| 40 g másla
| 120 g práškového cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 4 dl mléka
| 2 žloutky
| 2 bílky
| vody, sůl
| Čokoládový krém:
| 1/2 l mléka
| 60 g krystálového cukru
| 50 g čokolády
| 1 žloutek
| 20 g maizeny
Postup přípravy receptu Rýžové flameri s čokoládovým krémem:
Rýži zalejeme vodou, přidáme trošku soli a vaříme. Před dovařením přidáme máslo, práškový a vanilkový cukr, v mléce rozmícháné žloutky a za stálého míchání necháme zhoustnout. K horké rýži přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Rýžovou kaši dáme do malých, vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout. Vychladlou vyklopíme na malé talíře a podáváme s čokoládovým krémem.
Čokoládový krém: Mléko s cukrem a čokládou uvedeme do varu a za stálého míchání přilejeme v trošce mléka rozmíchaný žloutek a maizenu. Krém na chvíli povaříme a vychlazený podáváme.
Fotky receptu Rýžové flameri s čokoládovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!