Použité suroviny receptu Rýžové noky se švestkovou omáčkou:
100 g sušených vypeckovaných švestek
| 250 ml červeného vína
| 2 lžíce vanilkového cukru
| 4 lžíce brusinkového kompotu
| 2 lžíce solamylu
| 2 vanilkové lusky
| 200 g směsné rýže k níž ještě přidáme trochu pšenice a ovesných vloček
| 2 lžíce cukru
| 2 vejce
| 600 ml mléka
| 2 lžíce máku
Postup přípravy receptu Rýžové noky se švestkovou omáčkou:
1. Švestky rozčtvrtíme a vaříme na malém ohni v červeném víně, vanilkovém cukru a 200 ml vody asi 30 min. Přidáme brusinkový kompot a ve vodě rozmíchaný škrob a necháme přejít varem. Poté kastrol odstavíme z plotny.
2. Vanilkové lusky prořízneme špičatým nožem, vyškrábeme dřeň a vaříme ji s rýží, cukrem a mlékem na slabém ohni asi 30 min. Přitom často mícháme.
3. Ochucenou rýži necháme trochu vychladnout a vmícháme vejce. Dvěma polévkovými lžicemi vykrajujeme noky.
4. Mák upražíme bez tuku na pánvi. Rýžové knedlíčky s kompotem přeložíme na talíře a posypeme mákem. Můžeme ozdobit listy meduňky.
Fotky receptu Rýžové noky se švestkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!