Postup přípravy receptu Rýžové závitky:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, pórky očistíme, zelenou část nakrájíme na šikmé jemné plátky, bílou na kostičky.
Houby propláchneme pod tekoucí vodou a necháme 2 hodiny nabobtnat, uvaříme doměkka a nakrájíme na plátky.
Mleté maso ochutíme majoránkou, oreganem, solí, pepřem, přidáme jemně nakrouhané zelí, jemně nasekané lískové oříšky, cibuli nadrobno a bílou část pórku, utřený česnek, vejce, uvařené rýžové nudle, chilli podle chuti, sójovou omáčku a pokrájené houby a vše důkladně promícháme.
Rýžový papír namočíme do vlažné vody na 3-5 minut, aby změkl a pak ho rozprostřeme na suchou bavlněnou utěrku, na listy papíru rozložíme masovou směs a svineme do závitků, zajistíme párátkem a osmažíme ze všech stran na oleji dozlatova.