200 g rýže
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 50 g vyzrálého sýra
| 2 žloutky
| 2 lžíce oleje
| 750 ml masového vývaru
Postup přípravy receptu Rýžovosýrové krokety:
Rýži propláchneme a necháme okapat. Nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme rýži a 2 minutky za stálého míchání opražíme. Přídáme vývar a asi 20 min povaříme. Ke konci varu přidáme rozdrcený česnek. Pokud je rýže příliš vysušená, přidáme ještě trochu vývaru. Sundáme z plotny, vidličkou rozmícháme a vmísíme nastrouhaný sýr a žloutky. Rýžovou hmotu rozprostřeme na plech (asi 1 cm) a necháme vychladnout. Pak rozkrájíme na porce a vytvarujeme kroketky. V horkém oleji osmažíme asi 3 min do zlatova.
Fotky receptu Rýžovosýrové krokety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!