1 balíček piškotů
| 3 šálky (cca 40 dkg) rýže
| 4 - 5 hřebíčků
| špetka soli
| 50 - 60 dkg oloupaných a nastrouhaných jablek
| 2 - 3 lžíce cukru krupice
| skořice
| 90 g cukru moučky
| 50 g rostlinného tuku
| 2 vejce
| 1 balíček vanilkového cukru
| hrst vlašských ořechů
| rozinky nebo pokrájené kandované ovoce
| 1 balíček vanilkového pudinku
| 1/2 l mléka
| šlehačka
| tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Rýžový dezert:
Rýži uvaříme s hřebíčky a špetkou soli tak, aby byla zcela sypká - mírné nedovaření není na škodu. Postrouhaná jablka podusíme s 2 - 3 lžícemi cukru a špetkou mleté skořice. V misce utřeme cukr, tuk, vejce a vanilkový cukr a za stálého míchání přidáváme uvařenou rýži, pomleté nebo nasekané vlašské ořechy a rozinky, případně kandované ovoce. Tuto směs rozdělíme na tři díly. Prvním dílem směsi potřeme dno tukem vymazané a strouhankou vysypané nádoby na pečení. Na to naskládáme polovinu piškotů. Piškoty pokryjeme polovinou dušených jablek. Celý postup zopakujeme a navrch položíme vrstvu z třetího dílu rýžové hmoty. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 30 až 40 minut. Zatím si uvaříme vanilkový pudink. Po upečení potřeme povrch moučníku pikantním džemem a zalijeme ještě teplým pudinkem. Podáváme po vychlazení ozdobené šlehačkou.
Fotky receptu Rýžový dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!