Použité suroviny receptu Rýžový hrnec s vepřovým masem:
400 g vepřového masa
| 500 ml masového vývaru
| 250 g mražené zeleniny (např. mrkev, hrášek)
| 2 cibule
| 120 g dlouhozrnné rýže
| 2 polévkové lžíce oleje
| 1 lžíce hladké mouky
| bobkový list
| snítka tymiánu
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Rýžový hrnec s vepřovým masem:
Maso nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vývar ohřejte. Rýži důkladně properte. Ve větším hrnci rozehřejte olej. Kostky masa obalte v hladké mouce a na oleji opečte ze všech stran dozlatova. K masu přidejte cibuli, rýži a přilijte horký vývar. Přidejte bobkový list, osolte, opepřete. Vařte na mírném plameni asi 20 minut. Přisypejte zeleninu a vařte na mírném ohni ještě asi 10 minut. Posypejte tymiánem nebo jinými čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Rýžový hrnec s vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!