500 g rýže
| 2-3 ks cibule
| 500 g mražených nebo 4 hrsti sušených hub
| 2-3 ks česnek - stroužky
| majoránka
| 3 lžíce sádla+trochu na vymazání pekáče (samozrejme lze pouzit i jiny tuk)
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Rýžový kuba:
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazíme. Pokud máme sušené, povaříme je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijeme a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Promícháme směs - cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme tři lžíce sádla a osmahneme na něm cibulku. Pak přidáme houby a zhruba deset minut je podusíme. Přihodíme česnek a majoránku, promícháme, ochutnáme a podle potřeby osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Zapékáme v troubě - podušené houby smícháme s uvařenou rýží, nasypeme do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékáme.
Fotky receptu Rýžový kuba:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!