Postup přípravy receptu Rýžový nákyp s ovocem a tvarohem:
Do kastrůlku nalijeme mléko, mírně osolíme a přidáme 1 lžíci másla. Přivedeme k varu a do vařícího mléka vsypeme rýži a za občasného míchání ji uvaříme do zhoustnutí a doměkka. Tvaroh rozmícháme s druhou lžící změklého másla a s větší částí krupicového cukru, vanilkovým cukrem a žloutky. Pak k tvarohu přimícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků, do něhož jsme všlehali zbytek cukru. Pekáček nebo formu vymažeme máslem a na dno rozetřeme uvařenou rýži,na rýži nalijeme tvarohovou směs a vrch poklademe libovolným ovocem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut při 175-180°C, podle trouby. Upečený nákyp pocukrujeme. Já jsem dala jablíčka pokrájená na plátky a posypala je skořicovým cukrem.