Použité suroviny receptu Rýžový pudink se želatinou:
150 g mléčné rýže
| 5 dl mléka
| 50 g másla
| 2 vejce
| 120 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 sáček želatiny
| 1 sáček ovocného rosolu
| sůl
| rybízová zavařenina
| brusinkový kompot
| pomerančová šťáva
| kiwi a pomeranč na ozdobu
Postup přípravy receptu Rýžový pudink se želatinou:
Uvaříme rýži v mléce. Osolíme špetkou soli, osladíme. Máslo našleháme se žloutky a cukrem. Z bílku připravíme sníh. Vychladlou rýži smícháme s utřenými žloutky a lehce vmícháme sníh. Vaříme ve vodní lázni v přikryté formě 30 minut. Pudink necháme chvíli vychladnout, vyklopíme jej a dáme do lednice. Uděláme si ovocný rosol, který rovněž necháme zatuhnout. Poté prořízneme pudink a proložíme ovocným rosolem. Rybízovou zavařeninu rozředíme pomerančovou šťávou a vmícháme brusinky. Takto získanou ovocnou omáčkou podlijeme pudink. Ke zdobení můžeme místo omáčky také použít lesní plody nebo jiné ovoce a šlehačku.