Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.12. 2025
Dnes má svátek Adam a Eva
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rýžový švestkový nákyp

fotka Rýžový švestkový nákyp
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Rýžový švestkový nákyp:

350 g rýže  | 1 l mléka  |  špetka soli  | 20 g másla nebo rostliného tuku  | 80 g moučkového cukru  | 1 balíček vanilkového cukru  | 300 g švestek  |  citrónová kůra  | 3 vejce  | 30 g hrubé mouky  | 20 g moučkového cukru do sněhu

Postup přípravy receptu Rýžový švestkový nákyp:

Přebranou a omytou rýži zalejeme mlékem, osolíme a uvaříme. K vychládlé rýži přidáme máslo, vanilkový cukr, drobně posekané švestky, strouhanou citrónovou kůru, žloutky a všechno dobře promícháme. Do tuhého sněhu zašleháme cukr a společně s moukou ho zlehka přimícháme k rýži. Nákypovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, dáme do ní rýži, vložíme do pekáče s vodou a v troubě pomalu upečeme. Upečený nákyp podáváme s ovocnou pěnou.


Fotky receptu Rýžový švestkový nákyp:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Rýžový švestkový nákyp
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !