150 g hořké čokoláy
| 125 g másla
| 5 vajec
| 125 g cukru
| špetka soli
| 50 g hrubé mouky
| 50 g škrobové moučky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 50 g mletých mandlí
| 1/2 vanilkového lusku
| 200 g meruňkové marmelády
| 200 g hořké čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Sacherův dort:
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Oddělíme bílky od žloutů. Žloutky s cukrem utřeme do pěny a z bílků ušleháme pevný sníh.
Mouku smísíme se škrobovou moučkou, práškem do pečiva, mletými mandlemi a vyškrábanou vanilkovou dření. Spolu se sněhem z bílků a trochu schladlou čokoládovo-máslovou směsí jí vmícháme do žloutkové hmoty.
Troubu předehřejeme na 180°C. Dortovou formu (průměr 24 cm) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou z žemlí nebo piškotů. Těsto vlijeme do formy a pečeme na spodní příčce trouby 45 minut. Dort necháme odpočinout ve vypnuté troubě. Za stálého míchání zahřejeme marmeládu a potřeme dort. Rozpustíme polevu (čokoládu) a přelijeme přes dort a naznačíme 12 dílků.