Postup přípravy receptu Sádlo a škvarečky v mikrovlnce:
Když přineseme sádlo od řezníka nakrájíme ho na krychličky o straně asi 1 cm. Vše rozdělíme do několika dvoulitrových nádob a až na jednu dáme všechny do mrazáku. Výroba sádla v mikrovlnce je tak jednoduchá, že nestojí za to dělat větší množství.
Tu nezmrazenou porci sádla dáme do nádoby ze tvrzeného skla jako je například Pyrex. Nádobu dáme do mikrovlnky, volně přikryjeme a na plno vlníme tak asi 5 minut, dokud se nezačne objevovat tekuté sádlo. Potom odkryjeme, promícháme a dáme vlnit na asi 50% opět asi na 5-10 minut. Vyškvařené sádlo slijeme do připravené nádoby. Zbytek dáme opět do mikrovlnky a opět vlníme na 50%, opět sádlo slijeme atd. Ke konci se musí postupovat opatrně aby se sádlo nespálilo. Nakonec nám zbydou jenom křupavé škvarečky.