Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát z grilovaných chobotniček:
800 g malých chobotniček
| 2 lžíce olivového oleje
| 1/4 šálek vody
| 2 stroužky přepasírovaného česneku
| 1 lžíce sladké Thaiské chilli omáčky
| 1 střední červená kápie, nakrájená na jemné proužky
| 2 lžíce čerstvého nadrobno nasekaného koriandru
| 2 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy receptu Salát z grilovaných chobotniček:
1. Očistěte chobotničky malým ostrým nožem. Odřízněte hlavy nebo je rozřízněte a vyjměte mazový obsah.
2. Rozdělte tělo, vytlačením odstraňte "zobáčky", oddělte je a vyhoďte. Důkladně chobotničky umyjte pod tekoucí vodou a pak je vysušte v papírovém ubrousku.
3. Naložte je do směsi vody oleje a česneku. Nechejte marinovat v umělohmotné či porcelánové uzavřené misce po dobu 1 - 2 hodin.
4. Rozehřejte grill. Když je rozpálený, grilujte chobotničky po dobu 5-7 minut dokud nezměknou. Vyjměte a nechejte případný tuk odsát do papírových ubrousků. Smíchejte chilli omáčku, pepř, koriandr a citrónovou šťávu v servírovací míse, do které nakonec přidejte na kousky nakrájené chobotničky. Dobře zamíchejte.
5. Lze servírovat jak teplé tak i studené.
Fotky receptu Salát z grilovaných chobotniček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!