Postup přípravy receptu Salát z grilovaných lilků s fetou:
Lilky omyjte, seřízněte konec se stopkou a nakrájejte je podélně na co nejtenčí plátky. Osolte a nechte asi 15 až 20 minut vypotit. Potom lilek opláchněte pod studenou vodou a čistou utěrkou osušte. Rozpalte si gril nebo grilovací pánev.
Plátky lilků opečte po obou stranách na mřížce potřené olejem dozlatova, přendejte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte s prolisovaným česnekem, olivovým olejem a jemně nakrájenými listy bylinek. Nechte vychladnout a rozležet. Mezitím si připravte zeleninu.
Ze salátu odstraňte povadlé vnější listy a větší srdíčko rozčtvrťte, důkladně omyjte a nechte okapat. Rajčata a citron omyjte a nakrájejte na měsíčky. Grilované lilky rozdělte na talíře, posypte rozdrobenou fetou, obložte připravenou zeleninou a podávejte zakápnuté vinným octem.