Použité suroviny receptu Letní ovocný salát s polárkou:
300 g jahod
| 300 g meruněk
| 1 jablko
| 4 polévkové lžíce vody
| 50 g krupicového cukru
| 3 polévkové lžíce moučkový cukr
| půlka polárkového dortu
Postup přípravy receptu Letní ovocný salát s polárkou:
Krupicový cukr svaříme s vodou a necháme vychladnout. Opláchnuté meruňky odpeckujeme a pokrájíme na kostičky, jablko oloupeme, zbavíme jadřince a pokrájíme rovněž na kostičky a vše promícháme s cukrovým sirupem a necháme v chladničce proležet. Jahody rozkrájíme na půlky, prosypeme moučkovým cukrem a vychladíme. Před podávaním merunky s jablky urovnáme na čtyři dezertní talířky, obložíme jahodami a poklademe jehlany z polárkového dortu, které nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě.
Fotky receptu Letní ovocný salát s polárkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!