2 saláty
| 2 mladé cibulky i s natí
| 1 svazek ředkviček
| 4 plátky světlého toastového chleba
| 1lžíce másla
| 150 g anglické slaniny
| 4 uvařená vejce
| Zálivka: 2 lžíce octa
| 1lžička jemné hořčice
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce vody
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Lyonský salát:
Salát opereme a nakrájíme na tenké proužky nebo natrháme na kousky. Mladé cibulky i s natí nakrájíme na tenká kolečka, ředkvičky na plátky a přidáme k salátu. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme ze všech stran na másle. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky a zprudka osmahneme. Ve skleničce smícháme ocet s hořčicí, vodou, olejem a dochutíme solí a pepřem. Zálivku nalijeme na salát, promícháme a posypeme připraveným toastovým chlebem a slaninou. Nakonec zdobíme každou porci dílky vařeného vejce.
Fotky receptu Lyonský salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!