Použité suroviny receptu Sardinská celerová polévka:
dle potřeby: chléb toustový
| 3 lžíce olej olivový
| dle chuti: sůl
| 3 lžíce protlak rajčatový
| 1 ks cibule
| 500 g celer řapíkatý
| 100 g parmazán strouhaný
| 1 stroužek česnek
| dle potřeby: máslo
| 300 g maso hovězí
| 1 ks mrkev
Postup přípravy receptu Sardinská celerová polévka:
Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostky. Maso nakrájíme na malé kousky a se zeleninou restujeme na oleji asi 4 minuty. Rajský protlak naředíme trochou vody, přilijeme k masu a zvolna dusíme asi 20 minut. Celerové řapíky omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k masu a dusíme asi 5 minut. Přilijeme horkou vodou, přidáme sůl, papriku a vaříme dalších 20 minut. Toastový chleba nakrájíme na kostky, osmahneme na másle a posypeme strouhaným parmazánem. Přidáváme k polévce na talíři.
Fotky receptu Sardinská celerová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!