Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Šarlota bez pečení

fotka Šarlota bez pečení
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 155 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Šarlota bez pečení:

200 g cukrářských piškotů  | Na cukrový sirup:  | 40 g krupicového cukru  | 50 ml vody  | NA KRÉM  | 250 g žervé nebo krémového sýra Kiri  | 200 g jemného tvarohu nebo lučiny  | 100 g krupicového cukru  | 50 g jahod, nakrájených na kousky  | 7 g želatiny (plátky)  | 30 ml hotového jahodového nebo malinového sirupu  | 200 ml smetany  | NA OZDOBU  | po hrsti malin a jahod  | několik lístků čerstvé máty nebo meduňky

Postup přípravy receptu Šarlota bez pečení:

1. Na sirup svařte cukr s vodou, až se cukr rozpustí. Takto připravený sirup nechte vychladnout. Kulatou formu s vyššími okraji vyložte piškoty a jejich vnitřní stranu potřete polovinou vychladlého cukrového sirupu.
2. Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte žervé s tvarohem, cukrem, jahodami a malinovým sirupem. Smetanu ušlehejte, ale nemusí být úplně tuhá. (,Špičky‘ šlehačky se po zvednutí metly mírně ohýbají.)
3. Změklou želatinu vymačkejte, a pokud je ještě hrudkovitá, přelijte ji trochou horké vody a po vychladnutí znovu vymačkejte; pak ji vetřete do sladkého tvarohu spolu se smetanou.
4. Polovinu tvarohového krému navršte do piškotového věnečku, poklaďte polovinou malin a zbytkem krému. Navrch naklaďte zbytek piškotů, potřených z vnitřní strany zbylým cukrovým sirupem.
5. Formu vložte alespoň na dvě hodiny do chladničky. Před vyklopením ponořte spodek formy na chvilku do horké vody. Ozdobte jahodami, malinami a voňavými lístky.


Fotky receptu Šarlota bez pečení:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Šarlota bez pečení
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !