Postup přípravy receptu Šašlik v kefíru:
Marinování:
Kýtu naporcujeme na rovnoměrné špalíčky. Cibuli pokrájíme na tlustá kolečka. Do hrnce rovnoměrně poklademe maso, proložíme ho pokrájenou cibulí, přidáme bobkový list a vše prolijeme kefírem. Hrnec s masem necháme rozležet přes noc, nejlépe ještě zvchu maso překryjeme utěrkou a zatížíme prkýnkem se záátěží - maso přes noc pěkně zkřehne.
Grilování:
Maso napíchneme na jehly (na Kavkaze používají ploché dlouhé jehly tzv. šampury). Vůbec nevadí, když je maso prorostlé, tučné. Položíme několik jehel vedle sebe nad rozpálený gril s dřevěným uhlím a připravujeme jako špízy. Dávejte pozor, aby Vám pod jehlami nezačal hořet oheň, pro takový případ mějte vždy připravenu PET lahev s vodou a octem s děrovaným víčkem a oheň hned v zárodku uhašujte...