Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šašlik z vepřové panenky:
2 vepř. panenky
| 2 cibule větší
| 2 klobásky pikatní
| marináda
| 1 cibule velká
| 150 g majonézy
| 8 pepřů
| 1 zakys. smetana
| 3 bobkový list
| 8 nových koření
| sůl
| olej na vymazání
Postup přípravy receptu Šašlik z vepřové panenky:
Maso nakrájíme na kousky asi 50g velké a naložíme. Marinádu si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nahrubo nakrájené cibule a koření. V této hmotě maso dobře promícháme a necháme odležet do druhého dne.
Druhý den maso opláchneme a střídavě napichujeme na špejli s kouskem cibule a klobásou. Oloupanou cibuli i klobásku si předem nakrájíme.
Šašlik z vepřové panenky naskládáme na vymaštěný pekáček a pod pečící fólií pečeme asi 30 minut na 200 °C.
Šašlik z vepřové panenky podáváme například s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Šašlik z vepřové panenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!