Postup přípravy receptu Schwarzwaldský višňový dort:
Z mouky, vajíčka, cukru a másla připravte drobenkové těsto, dejte je do dortové formy. Několikrát propíchněte, nechte vychladnout. Trochu třešňové šťávy rozmíchejte se Solamylem. Zbytek šťávy povařte, zahustěte Solamylem, smíchejte s višněmi. Cukr povařte se 4 lžícemi vody smíchejte s třešňovici pokapejte piškotový korpus. Ušlehejte tuhou šlehačku s vanilkovým cukrem, část dejte stranou a použijte na zdobení. Drobenkový základ potřete rybízovou marmeládou, přiklopte první korpus, navrch rozetřete tuhou šlehačku, poklaďte višněmi. Přiklopte druhý korpus a lehce přitlačte. Navrch i po stranách potřete šlehačkou, posypte čokoládou, nastříkejte růžice a ozdobte třešněmi. Péct na 225°C, 10 minut.