Postup přípravy receptu Sečuánská polévka:
Houby namočíme do vlažné vody a necháme je nabobtnat. Pak je nakrájíme na drobné kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme, mrkev a chilli papričku očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek na středně silné plátky, mrkev na drobné kostičky. Chilli papričku a zázvor nasekáme nadrobno. Bambusové výhonky vyjmeme z plechovky a necháme je okapat. Pak je nakrájíme na plátky. Vepřové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na úzké nudličky. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm houby se zeleninou. Pak přidáme pokrájené vepřové maso. Vše zalijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou a asi 10 minut povaříme. Tofu nakrájíme na špalíčky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše spolu s výhonky přidáme do polévky a necháme prohřát. Nakonec vmícháme do polévky rozšlehaná vejce. Když se srazí, polévku odstavíme.