2 malé kulaté chleby
| 400 g vepř. panenky
| 400 g hub čerstvých /žampiony/
| 100 g pórku
| 200 g uzené slaniny
| 400 g cibule
| 400 g brambor
| 2 str. česneku
| 1 dl kečupu
| 1 feferonka malá
| pepř
| kmín
| majoránka
| sůl
Postup přípravy receptu Sedlácký guláš:
Na pokrájené slanině postupně orestujeme cibuli, pokrájené maso a na kolečka pokrájené brambory. Dusíme do změknutí brambor. Pak přidáme ostatní suroviny kromě chlebů a pórku a lehce podusíme, případně dochutíme.
Upravíme si bochníčky chleba. Chleba seřízneme a vydlabeme. Porce podáváme v chlebové misce, posypeme pórkem a přiklopíme pokličkou z chleba.
Když nemáme vepřovou panenku, tak použijime plecko, tepelná úprava je trochu delší, ale výsledek je stejný.
K navození sváteční nálady je vhodné podávat na dřevěném prkénku a s dřevěnou lžící.
Fotky receptu Sedlácký guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!