300 g hladké mouky
| 100 g cukru
| 80 g Hery
| 2 vejce
| 4lžíce mléka
| 1/2 prášku do pečiva
| 150 g rybízové marmelády
| 1 nektarinka nebo broskev
| hrst sedmikrásek
| pár lístků meduňky
| červený rybíz,
| moučkový cukr
Postup přípravy receptu Sedmikráskový koláč:
Suché přísady smícháme s moukou. Tuk nakrájíme na drobné kousky do sypké směsi a rozklepneme vejce a nalijeme mléko. Těsto zpracujeme. Tři čtvrtiny hotového těsta rozválíme na pomoučeném válu podle velikost formy. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, těsto do ní narovnáme a okraje mírně zvedneme. Povrch potřeme marmeládou a posypeme na kousky nakrájenou nektarinkou. Ze zbylého těsta vykrájíme kytičky a narovnáme je na povrch koláče. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut. Po vychladnutí koláč zdobíme čerstvými květy sedmikrásek, lístky meduňky a kuličkami červeného rybízu. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Sedmikráskový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!