Použité suroviny receptu Segedinský guláš podávaný v chlebu:
2 malé bochníky chleba
| 500 g vepřového masa (z plece)
| 500 g kysaného zelí
| 250 g zakysané smetany
| 2 cibule
| 3 lžíce sádla
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžička mleté papriky
| 1/2 lžičky kmínu
| bazalka
| sůl
Postup přípravy receptu Segedinský guláš podávaný v chlebu:
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vmícháme do ní papriku a po chvilce přidáme maso nakrájené na kostky. Krátce ho orestujeme, pak ho osolíme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Po 15 minutách přidáme propláchnuté kyselé zelí, kmín a bazalku, promícháme a společně dusíme dalších 15 minut. Mouku rozkvedláme ve smetaně, postupně jí vmícháme do guláše a ještě krátce povaříme. Bochníčky chleba podélně rozkrojíme na půlky, vydlabeme z nich část střídky a krátce je rozpečeme v troubě. Pak je naplníme gulášem a ihned podáváme.
Fotky receptu Segedinský guláš podávaný v chlebu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!