Vložil: | piskotik |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: |
![5.33/10, hlasovalo 36 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 36 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 36 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 36 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 36 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.33/10, hlasovalo 36 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 36 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 36 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.33/10, hlasovalo 36 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 36 |
|
|
Použité suroviny receptu Segedinský guláš se smetanou:
750 g vepřového masa
| 3 lžíce oleje či sádla
| 60 g cibule
| 2 stroužky česneku
| sůl
| 1lžička mleté papriky
| 1 lžička kmínu
| 1 hrneček masového vývaru
| 1 kostka gulášová šťáva
| 300 g kysaného zelí
| 4 lžíce zakysané smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| (brambory)
Postup přípravy receptu Segedinský guláš se smetanou:
Vepřové maso (ramínko, bůček) opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk, osmahneme na něm cibuli a česnek, potom přidáme lžičku mleté papriky a kmínu, přilijeme lžíci vývaru a zamícháme. Vsypeme nakrájené a osolené maso a osmahneme jej, aby se zatáhlo.
Jakmile zesvětlá a je ze všech stran lehce opečené, přidáme vývar, rozdrobíme do něj kostku gulášová šťáva (nemusí být) a necháme maso asi třicet minut dusit pod pokličkou.
Občas zkontrolujeme, zda se voda nevydusila a případně zamícháme. Mezitím si necháme odkapat kysané zelí, je-li hruběji nakrájené, tak ho ještě překrájíme. Celé množství zelí rozdělíme na polovinu. První část přidáme k masu po 30 minutách dušení a zamícháme.
Zalijeme zbytkem vývaru nebo vařící vodou a dusíme, až je maso měkké. Ke konci dušení přidáme druhou část kysaného zelí. do zakysané smetany vmícháme trochu hladké mouky a vmícháme ji do omáčky. Můžeme také přidat lžíci rajčatového protlaku (přidá omáčce trochu barvu). Ochutnáme a případně přisolíme. Klasickou přílohou je houskový knedlík.
Fotky receptu Segedinský guláš se smetanou:
Fotky vložil: katyakaty,zdenka69,uschi3,MichelePrg,marpa,katkina,Vikitorie