Použité suroviny receptu Segedínský guláš v mikrovlnce:
150 g cibule
| 150 g prorostlé slaniny
| 600 g vepřového masa
| 300 g kysaného zelí
| 30 ml vody
| 1 lžička soli
| 1 lžíce mleté červené papriky
| 1 lžička kmínu
| 3 lžíce bílého vína
| 1 stroužek česneku
| 1/8 l kysané smetany
Postup přípravy receptu Segedínský guláš v mikrovlnce:
Cibuli a slaninu nakrájené na malé kostičky zahříváme v 3 1/2 l nádobě 9 minut plným výkonem. Přidáme maso nakrájené na větší kostičky, utřený česnek, kysané zelí, papriku, sůl, kmín, zalijeme vodou a při plném výkonu vaříme dalších 10 minut. Poté přidáme bílé víno, snížíme výkon na rozmrazovací stupeň a necháme 15 minut dusit. Během dušení jednou zamícháme. Před podáním zalijeme kysanou smetanou.
Funkce: mikrovlny. Doba přípravy: 20 minut. Doba pečení: 35 minut.