Postup přípravy receptu Sekaná pečeně plněná zeleninou:
Housku namočíme do vody. Zeleninu očistíme a omyjeme. Paprikové lusky nakrájíme na nudličky, cibulku podélně rozkrojíme. Z housky vymačkáme přebytečnou vodu. Dáme ji k masu. Přidáme vejce, sůl, pepř, hořčici, kajenský pepř a bylinky. Směs důkladně propracujeme rukama. Hmotu rozdělíme na 4 stejné díly.
Jeden díl rozprostřeme na dno vymaštěného pekáče. Dále pokládáme vrstvy: paprika, maso, cibulka, maso, paprika a navrch poslední část masa. Pečlivě pečeni upěchujeme.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oloupeme brambory a nakrájíme na kousky. Omyjeme rajčata. Podle velikosti je buď rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Oloupeme cibuli a rozpůlíme ji. Na maso rozložíme brambory s cibulí a dáme do trouby. Pečeme asi 60 minut. Zhruba po 30 minutách přelijeme pečeni vývarem se smetanou. Těsně před koncem pečení přisypeme rajčata.
Zeleninu sebereme z pečeně. Pečeni pak podebereme a položíme na velký talíř. Kolem ní rozložíme zeleninu. Vypečenou šťávu slijeme do kastrolku. Osolíme ji, dochutíme pepřem a zahustíme jíškou. Omáčku povaříme a nalijeme ji potom na porce pečeně.