Postup přípravy receptu Sekaná svíčková:
Z mletého masa vytvarujeme bochník podle tvaru pekáče nebo podle své vlastní fantazie a libosti a vložíme do suchého plechu. Přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a špek (ten na plátky). Kolem masa rozdrolíme Masox, přilijeme vodu (aby bylo maso aspoň do 3/4 zakryté) a přisypeme koření Divočina (s ním opatrně, může pak nahořknout omáčku = stačí cca 1-2 polévkové lžíce). Nesolíme!! Dáme zakryté péct = asi hodinu při 180 - 200 °C. Před koncem můžeme tak na 10 - 15 minut odekrýt, aby se na mase udělala křupavá kůrčička!! Po dopečení vyjmeme maso a špek (ten, pokud někdo nejí, tak vyhodíme, jinak se může klidně při servírování přidat na talíř) a výpek slejeme do hrnce. Zde všechno rozmixujme a pokud je málo, tak přilejeme vodu a pak i podle potřeby zahustíme záklechtkou (hl. mouka + mléko), povaříme. Vlijeme smetanu a ještě trochu zašleháme, aby se to "nadýchalo". Přilijeme šťávu z citronu (podle množství omáčky - mně většinou stačí ani ne 1/2), pokud se zdá málo, tak i dosolíme a dopepříme. A je hotovo!!!
Fotky receptu Sekaná svíčková:
Fotky vložil: zanedz,MichelePrg,Vlaďuša,delfi