Postup přípravy receptu Sekaná z filé:
Filé rozdrobíme, případně namačkáme vidličkou nebo rozmixujeme, osolíme i opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostky, přelijeme mlékem a necháme rozmočit. Potom je vymačkáme a promícháme s filé. Přidáme žloutek, zakysanou smetanu, muškátový oříšek, nasekaný kopr, česnek a důkladně promícháme.
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibulku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony i cibuli a krátce orestujeme. Necháme vystydnout. Vajíčka nakrájíme na kostičky a smícháme se žampionovou směsí.
Plát alobalu potřeme máslem, nešetříme, aby nám kůrčička nezůstala na alobalu. Rozetřeme na něj rybí směs, uhladíme a na povrch rozprostřeme žampionovo-vajíčkovou náplň. Pomocí alobalu svineme a dobře uzavřeme konce. Vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut na 170 °C.
Hotovou sekanou necháme částečně vychladnout, poté z ní odstraníme alobal. Krájíme na plátky a servírujeme s bramborovou kaší sypanou sekanou pažitkou a obložené třeba sterilovanou červenou řepou.