Postup přípravy receptu Sekaná z kapra:
Kapra dáme do kastrolu s trochou vody podusit, přidáme 2 menší bobkové listy a 2-3 kuličky nového koření, jednu větší mrkev, kousek celeru, a jednu petržel. Změklé maso a zeleninu dáme vystydnout, a později kapra opatrně odloupneme od páteřního hřbetu a důkladně obereme od všech kostí. Maso umeleme, nebo jen na jemno rozsekáme.
Do mísy k masu přidáme, rozsekanou změklou kořenovou zeleninu, vejce, namočené rohlíky ve vývaru z kapra, přidáme sůl, pepř, majoránku, přidáme na jemno nakrájenou zelenou cibuli, rozdrcený, nebo utřený 2 stroužky česneku, osolíme dle chuti,
Na konci přípravy můžeme dodat buď strouhanku a nebo vývar, aby nebyla sekaná buď jak bláto, nebo příliš suchá. Vývar z kapra je výborný, dodá sekaný vláčnost a jemnost.
Vše důkladně smícháme a vložíme do domácí pekárny, na střední pečení asi na 60 min.