Použité suroviny receptu Sekané biftečky zapékané se sýrem:
300 g libovolného hovězího
| 150 g vepřové plece
| 1 ks vejce
| 50 g strouhanky
| 1/2 dcl mléka
| 100 g slaniny
| 100 g eidamu
| 100 g oleje
| sůl
| pepř
| pórek a červená kapie na zdobení
Postup přípravy receptu Sekané biftečky zapékané se sýrem:
V mléce rozšleháme vejce, nasypeme struhanku a necháme ji 10 minut navlhčit. Pak přidáme jemně umleté maso, koření a směs dobře promícháme. Uděláme 4 biftečky, obalíme je tenkými plátky slaniny, které k masu připíchneme párátky. Biftečky pečeme za občasného podlévání asi 20 minut v troubě. Párátka odstraníme, maso překryjeme plátky sýra a prudce zapečeme.
Porce zdobíme červenou kapií a sekaným pórkem.
Fotky receptu Sekané biftečky zapékané se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!