500 g zadního hovězího masa
| 100 g anglické slaniny
| 50 g tuku
| 1 vejce
| 1 lžíce hořčice
| 1,5 dl piva
| 1 hřebíček
| strouhanka
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Selské závitky:
Z masa nakrájíme plátky, které naklepeme a po jedné straně osolíme, opepříme a posypeme špetkou roztlučeného hřebíčku. Na osolenou stranu položíme plátek anglické slaniny nebo špeku, který potřeme pikantní hořčicí. Plátky zabalíme a sepneme párátky nebo převážeme nití. Závitky obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a pečeme na rozpáleném tuku dozlatova. Upečené podlijeme pivem a ještě chvíli podusíme. Podáváme s brambory a salátem.
Fotky receptu Selské závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!