Postup přípravy receptu Selský rebarborový koláč:
Připravíme si nejdříve linecké těsto: Z mouky, másla, špetky soli a cukru. Podle potřeby přidáme vodu a rychle zpracujeme na pevné těsto, které necháme na chvíli vychladit v ledničce.
Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Můžeme ji i zasypat několika lžičkami cukru, aby nebyla tak kyselá. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, mléko, vejce a mouku smícháme.
Těsto vyválíme na pomoučeném válu. Dortovou formu vymastíme a dáme do ní těsto. Vytvoříme okraj asi 4 cm vysoký. Rebarboru rozdělíme rovnoměrně na těsto. Zalijeme tvarohovou hmotou a posypeme omytými rozinkami.
Koláč pečeme asi 40 minut na 200 °C. Smícháme cukr se skořicí a posypeme ještě horký koláč.