NA 10 KG KLOBÁS
| 5 1/2 kg libového vepřového masa
| 4 kg tučného vepřového masa
| 1/2 l vody
| 200 g soli
| 15 g mletého pepře
| 15 g třeného česneku
Postup přípravy receptu Severočeské klobásy:
Veškeré maso pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso z kýty a plece i tučné z bůčku, krkovičky či ramínka bez kosti nakrájíme na zhruba 5 cm velké kostky. Pak obě masa odděleně umeleme přes síto s otvory o průměru 5 mm. Ve větší nádobě promísíme umleté libové maso s kořením, solí a pitnou vodou. Pak vmícháme mleté tučné maso tak, aby zůstalo ve směsi trochu znatelné. Směs plníme do tenkých vepřových střívek.
Kousky 10 až 15 dkg obalujeme v lístkovém těstě, na plechu potřeme vajíčkem a upečeme v dobře vyhřáté troubě. Můžeme je podávat teplé nebo studené.
Fotky receptu Severočeské klobásy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!