Postup přípravy receptu Shabu-shabu:
Tenké plátky roštěné (cca 6 plátků na osobu) si připravíme na mísu, osolíme, opepříme, naplníme pórkem a česnekem. Dáme na rozpálený tál (pánev) a postupně rolujeme. Pracovat musíme svižně, abychom tenké plátky příliš nepropekli. Zastříkneme sojovou omáčkou a krátce podusíme. Poté servírujeme na talíře (platíčka). Při konzumaci si hosté jednotlivé kousky máčí v omáčce Ponzu, kterou jsme si připravili podle daného poměru. Omáček se samozřejmě v japonské kuchyni připravuje celá řada. V naší restauraci můžete Shabu-Shabu ochutnat třeba s velmi chutnou omáčkou Miso. Jako přílohu můžeme použít kořenovou zeleninu. Na kostky nakrájené čínské zelí, sojové klíčky, mrkev nakrájenou na tenké nudličky, papriku apod. orestujeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme.