Postup přípravy receptu Sibiřské pelmeně:
Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme a nožem, za postupného přilévání vody, zaděláme těsto. Rukama vyhněteme tuhé hladké těsto a necháme asi 20 minut odpočinout.
Nádivka:
smícháme maso, strouhanku, sůl, pepř, cukr, vodu, přistrouháme oloupanou cibuli a vše promícháme.
Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a formičkou o průměru 4 cm na něm naznačíme kroužky. Vejce rozšleháme a kroužky jim pomažeme. Do středu každého kroužku dáme trochu nádivky, potom kolečka vykrojíme, v půli přehneme a okraje k sobě pevně přitiskneme. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě 8-10 minut, pak je rozdělíme na talíře a přelejeme rozpuštěným máslem.