Vložil: | Zuzajda14 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Sibiřský boršč:
200 g červené řepy
| 50 g másla
| 3 lžíce rajčatového protlaku
| 1 lžíce octu
| 50 g vařených fazolý
| 1 cibule
| 1 mrkev
| 1 bobkový list
| 2 stroužky česneku
| špetka cukru
| sůl
| 1 lžíce světlé jíšky
| 50 g šunky
| 4 lžíce smetany
| 1,5 l vývaru
Postup přípravy receptu Sibiřský boršč:
Červenou řepu nakrájíme na nudličky, dáme na polovinu dávky rozpáleného másla, přidáme rajčatový protlak a ocet, podlijeme vývaremm a dusíme zakryté do měkka. Na zbytku rozpuštěného másla osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev a cibuli, zalijeme vývarem, přidáme bobkový lost, sůl a cukr a vaříme 10 minut. pak přidáme vařené fazole a třený česnek, zahustíme jíškou a dalších 15 minut povaříme.Nakonec vložíme do polívky připravené knedlíčky mletého, podušenou řepu, na plátky nakrájenou šunku a krátce povaříme. Smetanu podáváme zvlášť.
Fotky receptu Sibiřský boršč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!