250 g hrubé mouky
| 250 g cukru
| 5 ks vajec
| 500 g tvarohu
| 5 lžic cukru
| 50 g čokolády
| 100 g kandovaného ovoce
| 60 g strouhaných mandlí
| 1 sklenka broskvové pálenky
| citronová poleva
Postup přípravy receptu Sicilský dort:
Z hrubé mouky, cukru a vajec upečeme piškotovou placku (můžeme též koupit v obchodech). Vršek placky seřízneme, vnitřek vydlabeme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme utřením tvarohu s nastrouhanou čokoládou, mandlemi, pálenkou a vmícháním sekaného kandovaného ovoce. Vršek přiklopíme a potřeme citronovou polevou. Sicilský dort necháme vychladit a potom krájíme.
Fotky receptu Sicilský dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!