200 g hovězího předního (hrudí)
| 500 g morkových kostí
| 500 g telecích kostí
| 1 holub nebo půlka slepice
| 500 g hovězích jater
| 2 mrkve
| 2 petržele
| půlka menšího celeru
| 2 cibule se slupkou
| dle chuti: sůl
| půl kostky masového bujónu
| dle chuti: čerstvá petrželka
Postup přípravy receptu Silný čirý hovězí bujón:
Veškeré maso a kosti opereme ve studené vodě. Holuba či slepici rozsekáme na menší kousky. Na morku z kostí lehce osmažíme očištěnou a na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme maso, kousky holuba či slepice a ihned zalijeme vodou. Přidáme kosti, trochu soli a vaříme zvolna 2 hodiny. Hotový vývar procedíme, necháme ustát a příp. lžící zlehka sebereme přebývající tuk. Bujón můžeme případně dokonale vyčistit rozšlehaným bílkem. Nakonec jej přelijeme přes ubrousek a podáváme velmi horký v šálcích.
Fotky receptu Silný čirý hovězí bujón:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!