500 g předního hovězího s kostí
| 2 cibule
| 2 mrkve
| 2 petržele
| 1/2 velkého celeru
| sůl
| půl kostky masového bujonu
Postup přípravy receptu Silný hovězí vývar:
Maso a cibuli ve slupce opláchneme pod studenou vodou. Zeleninu ostrouháme a rovněž omyjeme. Vše naskládáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Pod pokličkou přivedeme k varu a vaříme cca 2 hodiny (v případě použití tlakového hrnce stačí cca slabá hodinka). Vývar nakonec scedíme přes síto, maso odložíme stranou a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Vývar osolíme podle chuti, přidáme půlku kostky masového bujónu. Polévku podáváme buď čistou nebo s nudlemi a s kousky pokrájeného masa. Můžeme ozdobit nasekanou čerstvou kadeřávkou.