Postup přípravy receptu Široké nudle s kuřecími játry:
Ve větším hrnci uvedeme do varu vodu. Na pánvi při nízké teplotě zahřejeme olivový olej. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a vložíme ji do oleje, přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek a vše mírně opečeme. Petrželku a šalvěj omyjeme, osušíme, nadrobno nakrájíme a přidáme do pánve. Kuřecí játra zbavíme odbarvených míst a odřežeme všechny vazivové části a cévy. Nakrájíme je na větší kousky a odložíme stranou. Do vroucí vody s trochou oleje zavaříme MAGGI Široké nudle a uvedeme znovu do varu. Vaříme 10 - 12 minut, až jsou al dente. Pak je scedíme, necháme odkapat a udržujeme teplé. Mezitím zvýšíme teplotu pod pánví s cibulí a přidáme do ní nakrájená játra. Opékáme je tak dlouho, až jsou pěkně hnědá. Přilijeme portské víno a játra prudce dusíme, dokud se asi polovina tekutiny neodpaří. Pak vmícháme máslo a podle chuti osolíme a opepříme. Hotová játra přidáme do teplých těstovin, vše opatrně promícháme a ihned podáváme.
Můj tip: Místo kuřecích jater můžeme použít kachní játra a místo portského vína marsatu.