Vložil: | Slunicko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Šišky s jahodovou pěnou:
1/2 kg hrubá mouka
| 2 žloutky
| 40 g rozpuštěný margarín
| 40 g krystalový cukr
| 3,7 dl mléko
| 30 g droždí
| 1,5 lžíce rum
| 1 citron nastrouhaná kůra
| sůl
| 2 bílky
| 3 lžíce jemný krystalový cukr
| 1,5 lžíce jahodový džem
Postup přípravy receptu Šišky s jahodovou pěnou:
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka, trochu mouky, nakonec kvásek ze zbylého mléka, mouky a cukru. V hnětači mícháme 5 minut. Necháme vykynout cca 1 hodinu. Na pomoučeném válu vyválíme asi na 1 cm a vykrojíme kolečka. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout, aby byla jednou tak veliká. Do menší pánve dáme asi do 3 cm oleje. Na šiškách uděláme palcem jamku a vkládáme je do rozpáleného oleje jamkou dolů. Smažíme nejprve zakryté, po otočení odkryté.
Pěna: bílky vyšleháme s cukrem, nakonec krátce zašleháme džem.
Fotky receptu Šišky s jahodovou pěnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!