Postup přípravy receptu Škampi na buzaru:
Nadrobno nakrájíme 150 - 200 g cibule, 2 stroužky česneku a několik oloupaných (předem spařených) rajčat. Rozpálíme 1 dl olivového oleje, vložíme do něj cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek, promícháme a vysypeme rajčata. Dusíme 3 - 4 minuty. Poté vložíme asi 1 kg krevet, jednu lžíci kečupu a po promíchání vlijeme 1 dl bílého vína. Osolíme, opepříme a přidáme podle chuti bobkový list. Necháme stejnoměrně dusit 12 - 15 minut. Před dohotovením zasypeme strouhankou (na zahuštění). Pokud vynecháme kečup a rajčata, jde o způsob přípravy zvaný "bianko". Jako příloha se hodí obyčejný bílý chléb a bílé víno.